Бадж

        Изработваме основно два вида баджа според материала, от който са направени – метални и пластмасови. Те могат да бъдат с различна големина и форма според желанието на клиента, защото се изработват с помощта на лазерно рязане и гравиране.

        1.Метален Бадж. Материалите от които са изработени са различни видове неръждаеми стомани с различна форма и дебелина. Може да бъдат направени на един или няколко слоя с гравирани или прорязани имена или пък с възможност за тяхната замяна. Логото също може да бъде гравирано или прорязано в зависимост от неговата форма и големина. Закрепването на отделните слоеве обикновено става посредством 4 нита в ъглите. Захващането за дрехите може да стане със силен магнит или комбинирана щипка и безопасна игла. Понякога когато е баджа е малък може закрепването да става и с два пинса и капачета , като тези на значките.

  Основни техни предимства с тяхна здравина и представителност. Като недостатък може да се добави, че са по-тежки и на по-висока цена.

        2.Пластмасов Бадж. За тяхната направа използваме двуслойни ABS пластмаси, които могат лазерно да се режат и гравират. Основните цветове са “златни” и “сребърни” , които когато се гравират на долният слой се показва черен цвят. Тяхната големина и форма също може да бъде задавана според нуждите на клиента. Тук обикновено баджовете се правят на два или по-рядко на три слоя, като това дава възможност за смяна на имената, които се виждат през прозорче в най-горният слой. Закрепването, може да става с безопасна игла или щипка, както и с магнит.

        Основни техни предимства са ниската им крайна цена.  Техен недостатък е , че не са много дълготрайни във времето и лесно се драскат и чупят.